תבשילים ועיקריות

ריזוני ירוק של כרישה, זוקיני ופול ירוק / שיר הלפרן

זהו אחד המאכלים שאני הכי אוהבת להכין. ריזוני הם למעשה פתיתים מקמח דורום בצורת ריזוטו. לפי שיטת ההכנה המוצעת כאן, אפשר להוסיף כל ירק שמתחשק, ובסוף, אחרי 10 דקות בדיוק שבהן לא נגעתם בסיר, להסמיך עם שמנת או פרמזן או בכלל לא. מידת הסמיכות תלויה בכמות הנוזלים שתוסיפו. אני אוהבת את הריזוני קרמי.

חומרים ל-8 מנות:

4 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים דק

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

4 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות

1 חבילה (250 גרם) ריזוני

4 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל גרוס

1 כוס פול ירוק קלוף (אפשר מוקפא)

3-2 כפות עלי נענע קצוצים

3-2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

1/2 כוס שמנת או גבינת ריקוטה או פרמזן

+ מאדים כרישה ושום במעט חמאה ושמן זית כ-7 דקות עד להתרככות. מוסיפים זוקיני ומאדים, תוך כדי ערבוב, עוד כ-5 דקות.

+ מוסיפים ריזוני ומערבבים. מכסים במים רותחים עד כ-2 ס”מ מעל התבשיל ומתבלים. מבשלים מכוסה 10 דקות על אש קטנה.

+ מסירים את המכסה, מערבבים ומוסיפים פול ועשבי תיבול. מעדנים עם שמנת, ריקוטה או פרמזן. מתקנים תיבול ומגישים מיד.