בשר ודגים

רוסטביף / שיר הלפרן

אנחנו אוהבים אותו בסנדוויץ’. זאת עובדה. רך, עסיסי ומלא טעם. מגישים אותו קר, חם או בטמפ’ החדר, תלוי בתוספות ובהעדפה.

חומרים ל-10-8 מנות:

נתח סינטה משובח במשקל 1/2 1 ק”ג בטמפ’ החדר

1/2 כוס חרדל גרגרים

שמן זית

4 כפות פלפל שחור גרוס

עלים מ-2 גבעולי רוזמרין

4 גבעולי תימין

10 שיני שום

+ מחממים תנור ל-250 מעלות כרבע שעה מראש.

+ מעסים את הנתח בחרדל גרגרים, שמן זית, פלפל, רוזמרין ותימין. אם רוצים, מחדירים שיני שום לנתח הבשר בעזרת סכין חד.

+ מניחים את הסינטה על רשת מעל תבנית אפייה וצולים כ-15 דקות.

+ מנמיכים את החום ל-200 מעלות וצולים עוד 20-15 דקות לדרגת מדיום-רייר — הדרגה המומלצת להכנת כריכים.

+ מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח כ-20 דקות לפני שפורסים.

גיוונים ותוספות

סנדוויץ’ רוסטביף צרפתי

קונפי שום ורוזמרין, מלפפונים חמוצים, חרדל דיז’ון

קונפי שום ורוזמרין:

1 ראש שום

2 כפות שמן זית

עלים מגבעול רוזמרין

+ אופים ראש שום שלם עם שמן זית ורוזמרין כ-15 דקות ב-180 מעלות, עד שמתרכך. מוציאים ומקררים מעט. לוחצים את השום מהקליפה ומערבבים עם שמן הזית והרוזמרין.

סנדוויץ’ רוסטביף בלקני

ממרח שעועית לבנה ומרווה, פלפלים קלויים, עלי רוקט (חרדליים, עוקצניים — שהולכים מצוין עם הרוסטביף וגם הרבה פחות משעממים מתערובת עלי בייבי)

ממרח שעועית לבנה ומרווה:

1/2 שקית שעועית לבנה קפואה

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

3 עלי מרווה

1 שן שום

+ מפשירים במיקרוגל שעועית לבנה.

+ טוחנים עם שאר החומרים למרקם חלק במעבד מזון. משאירים ללילה במקרר לספיגת טעמים.

פלפלים קלויים

1 צנצנת פלפלים קלויים מוחמצים

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום פרוסות

4 גבעולי תימין

+ מערבבים את כל החומרים. משאירים ללילה במקרר לספיגת טעמים.

סנדוויץ’ רוסטביף אמריקאי

מיונז טרגון, עגבניות אפויות, אופציה: ממרח חזרת לבנה

מיונז טרגון:

1/2 מיכל מיונז של “הלמנ’ס”

1/2 כוס עלי טרגון

+ טוחנים במעבד מזון למרקם חלק.

עגבניות אפויות:

10 עגבניות (אפשר גם שרי, תמר או כל סוג אחר) חצויות

שמן זית

5 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מערבבים את כל החומרים וצולים בתנור ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתקלף.

ממרח חזרת לבנה:

1/2 כוס מיונז

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 כפית חזרת (טרייה או מצנצנת)

+ מערבבים את כל החומרים ומשהים לספיגת טעמים במקרר.