רטבים

רוטב בוטנים אסיאתי / שיר הלפרן

רוטב קל הכנה, שאפשר גם לטבול בו, אבל הכי כיף למרוח אותו בתוך הרול. ההשראה מרול בשם “מו-שו רול”, שאני משתדלת לאכול בכל ביקור בניו יורק.

חומרים ל-6-4 מנות:

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/4 כוס מירין

1 כפית סוכר

1 כף רוטב סויה יפני

1 כף שמן שומשום

1/2 כפית ג’ינג’ר

1/4 כוס מים

+ מערבבים הכל במטרפה למרקם חלק. מוסיפים מים אם סמיך מדי וקשה לטבול, או חמאת בוטנים אם נוזלי מדי למריחה. שומרים במקרר.