פסטות

רביולי פתוח של קרם ריקוטה, פול ונענע / שיר הלפרן

מנה קלה, מרשימה וטעימה. ההשראה היא מהמלך ג'יימי אוליבר. אפשר להשקיע בפסטה טרייה וגם ליהנות מקיצור הדרך ולבשל דפי לזניה יבשה.

חומרים ל-6 מנות:

6 דפי לזניה יבשה (הכי טוב של "דה צ'קו" עם הסלסול בצדדים)

לקרם פול ריקוטה:

1 מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה (הכי כדאי את המלוחה של גד)

1 כוס פול חלוט

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

קליפת מגוררת מלימון אחד

8 עלי נענע

לרוטב פול:

1 כוס פול חלוט

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מכינים את הקרם: טוחנים את חומרי הקרם במעבד מזון בפולסים. שומרים על חתיכות פול במרקם מעט גס עד לצבע ירקרק מהיר (אפשר לשמור במקרר בשלב הזה עד ההגשה).

+ מכינים את הרוטב: מבשלים פול, שמנת ותבלינים על אש קטנה כ-15 דקות. טוחנים במעבד מזון (שומרים כמה פולים בצד להגשה).

+ מרכיבים ומגישים: מבשלים את עלי הלזניה כ-10 דקות במים רותחים ומומלחים היטב לפי הוראות היצרן. נזהרים שהעלים לא יידבקו.

+ פורסים עלה לזניה על כל צלחת. מניחים על העלה כף של קרם וסוגרים אותו כך שימיס מעט את הקרם. מזלפים 2 כפות של רוטב מסביב וכמה פולים להשלמת המנה.

גיוון: טוחנים פול חלוט עם שמן זית למעין פסטו עדין של פול.