פסטות

קנלוני טוסקני חריף של עוף ופלפלים / שיר הלפרן

גבינת הריקוטה מעדנת את תערובת העוף ויוצרת ניגוד מושלם לרוטב הספייסי. מנה ראשונה או עיקרית עם סלט ירוק ליד.

חומרים ל-8 מנות:

20 קנלוני (גלילי פסטה יבשים)

למלית העוף:

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

1/2 ק”ג עוף טחון (עדיף מנתח פרגיות עסיסי)

1 כוס (125 גרם) גבינת ריקוטה

1 ביצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב פלפלים חריף:

1/2 בצל סגול קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות

1 ענף בזיליקום

1 צ’ילי קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מכינים את רוטב הפלפלים: מאדים בצל ושום בחמאה ושמן זית. מוסיפים את שאר החומרים, מכסים, מנמיכים אש ומבשלים כ-30 דקות.

+ מכינים את מלית העוף: מאדים בצל ושום בחמאה ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות עד להתרככות ומצננים.

+ בזמן שהבצל מתרככך, מערבבים את העוף הטחון עם ריקוטה, ביצה ופטרוזיליה. מתבלים, מוסיפים לתערובת את הבצל והשום ומערבבים.

+ ממלאים ואופים: מזריקים את התערובת לתוך הקנלוני בעזרת שקית זילוף (ראו טיפ), ומניחים אותם מסודרים בתבנית משומנת. יוצקים את רוטב הפלפלים על הקנלוני, כך שיצפה אותם היטב. מכסים ברדיד אלומיניום מחורר במזלג, ואופים 40 דקות ועוד 10 דקות ללא כיסוי, עד שהקנלוני משחימים.

טיפ: שימוש בשקית זילוף

למילוי קנלוני הופך את כל הפעולה לפשוטה ביותר. מפאת הטעם והריח של המלית, כדאי לקנות שקיות זילוף חד-פעמיות ולזרוק אותן עם תום השימוש. הדרך הנוחה ביותר למלא את שקית הזילוף בלי להתלכלך היא “להושיב” אותה בתוך צנצנת או קנקן, כך שהידיים פנויות למלא אותה.