בשר ודגים

קלמארי ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט / שיר הלפרן

וריאציה פשוטה, שהיא מחווה למנה מ”אורקה” ושף ערן שרויטמן.

חומרים ל-6-4 סועדים:

1/2 ק”ג קלמארי נקיים חתוכים לגוף וראשים

למלית:

1 כוס בורגול

1 כוס מים חמים

1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות (רק החלק האדום)

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, זעתר, בזיליקום, כוסברה, עירית – הכל הולך)

מיץ מ-1/2 לימון

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 מיכל יוגורט טבעי

עלים מ-3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

1 שן שום כתושה

מיץ מ-1/2 לימון

+ מכינים את המלית: משרים בורגול במים כמה דקות להתרככות.

+ מערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת לחה וטעימה. מעבירים לשקית זילוף.

+ ממלאים את הקלמארי ומטגנים: ממלאים את גופי הקלמארי בתערובת עד שלושה רבעים מגובהם (הטריק הוא ליצור חור קטן בשקית הזילוף, להכניס את הפייה לתוך גוף הקלמארי ולתת לחיצה קצרה ומהירה). סוגרים את גופי הקלמארי בקיסמים ומפלפלים אותם.

+ מטגנים במעט שמן זית או על גריל כ-5 דקות, עד שהקלמארי מוכנים ומקבלים צבע זהוב.

+ מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את כל חומרי הרוטב.

+ מגישים את הקלמארי עם הרוטב ליד.