מנות-ראשונות

קאסדיות עם סלסה של תירס, פלפלים, מוצרלה וצ’ילי / שיר הלפרן

עכשיו, כשהטורטיות זמינות בכל סופר, ממש חבל לא לעשת בהן שימוש. אז הכירו את הקאסדייה (הטוסט המכסיקני אם תרצו), עמוסה בטעמים רעננים של תירס טרי, צ’ילי וכוסברה. הטורטיות אידיאליות לגריל בחוץ. הן שומרות על הטריות, קלות והכי טעימות כשהן חמות ומתפצפצות. תשכחו מהלחם — זהו זמן הטורטיות.

חומרים ל-6-4 מנות:

6 טורטיות

מעט שמן זית, להברשה

לסלסה:

גרגרים מ-3 קלחי תירס טריים (אפשר גם ½1 כוסות תירס קפוא ומופשר)

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

צרור כוסברה קצוצה

1 פלפל צ’ילי ירוק חתוך דק, ללא גרעינים

1 כף מיונז

1 כוס מוצרלה מגוררת (או כל גבינה אחרת שנמסה טוב)

מלח

¤ מערבבים את כל חומרי הסלסה. בשלב הזה אפשר לשמור את התערובת במקרר ולקחת בקופסה כשיוצאים החוצה.

¤ מחממים גריל.

¤ מברישים צד אחד של כל טורטייה במעט שמן זית. מניחים את הטורטיה על הגריל, כשהצד המשומן כלפי מטה. מניחים בזהירות 2 כפות גדושות מהסלסה במרכז הטורטייה ומקפלים מחצית מהטורטייה על המלית (זאת קאסדייה).

¤ לוחצים מעט, עד שהקאסדייה משחימה משני הצדדים והגבינה נמסה. אפשר לחתוך לשניים ולטבול בשמנת חמוצה או סלסה.