בשר ודגים

פרוסות לימון חצי-מיובשות עם פלמידה ואיולי לימון טרגון / שיר הלפרן

מצע נפלא לטפנאד, דגים (כבושים, מעושנים או נאים) עגבניות מיובשות, פטה, זיתים ועוד. פרוסות הלימון כמגש מרענן — משעשע חיך, מרשים וטעים.

חומרים ל-6-4 מנות:

4 לימונים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

300 גרם פלמידה (או כל דג לבן אחר) פרוס דק, כמו לקרפאצ’ו

סומאק

לאיולי לימון:

2 חלמונים

1 שן שום

1 כפית חרדל דיז’ון

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן (חמניות, סויה, זית או שילוב, לפי הטעם)

1/4 כוס מיץ לימון

זסט מלימון אחד

10 עלי טרגון קצוצים דק

+ מחממים תנור ל-160 מעלות.

+ מכינים את פרוסות הלימון: מניחים את פרוסות הלימון על נייר אפייה, ואופים שעה עד לתחילתה של התקרמלות. מוציאים. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומחזירים לתנור למשך כשעה, או עד שמתקבלות פרוסות חצי מיובשות, שעוד אפשר להרגיש בבירור את טעמן הלימוני. מוציאים, מצננים ושומרים להמשך. הערה: כמה מן הפרוסות עלולות להשחיר.

+ מכינים איולי לימון: מעבדים חלמונים, חרדל, שום ופלפל במעבד מזון. מזלפים שמן מבעד לפתח היציקה ומערבלים עד להסמכה. מוסיפים מיץ לימון, זסט, טרגון ומלח.

+ מרכיבים את המנה: מניחים תלולית של איולי על כל פרוסת לימון ומעל פרוסת דג. מפזרים מעט סומאק ומגישים.