תבשילים ועיקריות

פירה של פול נוסח פיימונטה / שיר הלפרן

מתכון מסורתי, שבו מבשלים פול עם תפוחי אדמה קצוצים בישול איטי בחלב. בסוף מוסיפים פרמזן, והתוצאה היא פירה מנחם וטעים. אפשר לבשל עם ציר עוף או ירקות, לשמירה על הצבע הירוק של הפול.

חומרים ל-4 מנות:

1/2 כוס חלב או ציר

1 כוס פול חלוט

2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות

1 שן שום מעוכה

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

+ מביאים לרתיחה עדינה חלב, פול, תפוחי אדמה ושום בסיר סוטז שטוח עם שוליים גבוהים. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד להתרככות. אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים במתינות.

+ בסוף הבישול מוסיפים שמנת, גבינה ושפע של פלפל גרוס.