אפיה

פיצה אלזאסית Flammekuechen / שיר הלפרן

אני מודה ומתוודה, שנתקלתי לראשונה בפיצה הטעימה הזו ברשת מסעדות צרפתית פופולרית וזולה בשם Flam’s, המגישה מבחר וריאציות למאפה הקליל הזה, שאוכלים בריבועים (עם בירה אלזאסית משובחת ליד). אבל לטעמי, הגרסה המקורית עדיין מנצחת: על בצק פריך ודק, פרומאז’ בלאנק (גבינה יוגורטית בלי טעם חזק הנפוצה בצרפת, אנחנו נעשה לעצמנו חיים קלים ונחליף אותה בקרם פרש ביתי), בצל ובייקון.

חומרים ל-4 מנות:

1 גביע שמנת חמוצה מעורבבת עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

60 גרם בייקון חתוך גס

1 כף שמן זית

1 בצל פרוס דק

500 גרם בצק עלים מרודד

+ מחממים תנור ל-250 מעלות.

+ מערבבים קרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

+ מטגנים בייקון במעט שמן זית כ-5 דקות להשחמה קלה. מוציאים את הבייקון לנייר סופג.

+ מטגנים בצל כ-10 דקות באותה מחבת על אש קטנה עד להתרככות.

+ משטחים בצק עלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את הקרם פרש המתובל, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ מכל הצדדים. מפזרים את הבייקון והבצל.

+ אופים כ-15 דקות, עד להשחמת הבצק. חותכים לריבועים וזוללים.