תבשילים ועיקריות

פולנטה רכה עם נקניקיות בעגבניות ושעועית לבנה / שיר הלפרן

שילוב קלאסי של פולנטה רכה ונימוחה עם נקניקיות מעושנות, גסות וקראנצ’יות.

אני תמיד מחפשת קיצורי דרך לבישול הפולנטה אהובתי (שימו לב לטריק בתחתית העמוד).

חומרים ל-6 מנות:

לפולנטה:

1 כוס פולנטה

3 כוסות מים

20 גרם חמאה

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס חלב

עלים מ-2 גבעולי רוזמרין

לתבשיל נקניקיות:

2 בצלים לבנים פרוסים דק

3 שיני שום קצוצות

שמן זית וחמאה לטיגון

8 נקניקיות עבות מעושנות (אפשר לשלב בין סוגים שאוהבים)

2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות תמר משומרות

2 גבעולי רוזמרין

1 כוס שעועית לבנה מבושלת (הכי נוח קפואה)

2 פלפלי צ’ילי אדומים טריים

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מכינים את הפולנטה: מכניסים פולנטה, מים, חמאה או שמן זית (אני אוהבת להוסיף את שניהם), מלח ופלפל שחור גרוס לסיר. מערבבים בכף עץ על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב בלי הפסקה כ-15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים רוזמרין ומזלפים שמן זית.

+ מכינים את הנקניקיות: מטגנים בצל ושום במעט חמאה ושמן זית. מוסיפים נקניקיות ומטגנים קלות.

+ מוסיפים עגבניות, רוזמרין, שעועית וצ’ילי, מכסים במים רותחים ומבשלים כ-20 דקות.

+ מניחים 2 כפות פולנטה במרכז הצלחת, ומעל את תבשיל הנקניקיות.

להכנת פולנטה: טריק

מכינים בסיר סוטז רחב ולא בסיר גבוה כמקובל. הפולנטה פחות מתיזה וזמן הבישול מתקצר משמעותית – פי שניים!