מנות-ראשונות

פולנטה לימונית עם מרווה ומסקרפונה / שיר הלפרן

פולנטה ולימון הם שני צהבהבים נודעים, ויחד עם המסקרפונה הם לקוחים מעולם המתוקים האיטלקי, וליתר דיוק — עוגת סולת לימון. אפשר להוסיף צהוב שלישי — חלמון חי לשדרוג אנין של המנה.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 כוס פולנטה

1 כוס חלב

1 כף חמאה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

זסט מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

5 עלי מרווה קצוצים

4 כפות גבינת מסקרפונה

+ מביאים לרתיחה פולנטה עם 2 כוסות מים, חלב, חמאה, שמן זית ותבלינים בסיר סוטז רחב. מערבבים בכף עץ על אש בינונית כ-10 דקות עד להסמכה. מוסיפים מיץ וזסט של לימון ומרווה.

+ מניחים כף מסקרפונה על הפולנטה ומזלפים מעט שמן זית לכל סועד (ואם רוצים חלמון) ומגישים מיד.