קינוחים

עוגת פרג תפוז / מאפיית לחמים

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים להכנת הבצק: (שוקלים את כל החומרים מראש)

חמאה 220 גרם
סוכר 300 גרם (כוס ורבע)
ביצים 220 גרם ( 4 ביצים מס' 2)
גרידה תפוז 35 גרם 2 תפוזים
מיץ תפוז 100 מ"ל ( חצי כוס)
קמח 350 גרם (2 וחצי כוסות)
א.אפייה 10 גרם שקית
מלח 3 גרם רבע כפית
פרג שלם 48 גרם רבע כוס
שמנת חמוצה 200 גרם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.

2. מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.

4. בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.

5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.

6. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

7. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.

8. יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.

צילום דניאל לילה