אפיה

עוגות ריקוטה מטוגנות עם סלסה ירוקה של זוקיני / שיר הלפרן

אחד הדברים הכי קלאסיים, שהאיטלקים עושים עם הריקוטה שלהם, הוא לביבות (cakes בשפתם). עם סלסה עוקצנית של זוקיני מתקבלת מנה חגיגית, ביתית ומתוחכמת.

חומרים ל-8 מנות:

לבלילה:

300 גרם גבינת ריקוטה

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות קמח

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס

לסלסה:

3 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק שמן זית

1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ דק

צרור בזיליקום, קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מערבבים את חומרי הבלילה ושומרים במקרר.

+ מקפיצים את חומרי הסלסה במחבת עם שמן זית על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהזוקיני עשויים אל-דנטה. מקררים, מתקנים תיבול ומוסיפים שמן זית אם צריך. מוסיפים בזיליקום טרי לפני ההגשה לשמירת הצבע הירוק.

+ ממש לפני ההגשה מטגנים מהבלילה לביבות קטנות (בעזרת כף), כ-5 דקות מכל צד על מחבת טפלון משומנת קלות. מקפידים שהלביבות לא ייגעו זו בזו.

+ מגישים לביבות ולצידן סלסה.

« טיפ: אפשר להכין באותה שיטה סלסה של עגבניות טריות.