בשר ודגים

סלמון בציפוי קוסקוס לימון ותבלינים עם אספרגוס בחמאת לימון / שיר הלפרן

ההשראה כאן היא מהשף הבריטי והבלונדיני אלסטר הנדי, שלאחרונה כמעט כבש את מקומו של ג’יימי אוליבר במטבחי. השף המעוצב מבריק ברעיונות מקוריים ומעוצבים כמו הקראסט-קוסקוס הטעים והקל שלפניכם. סלמון, אספרגוס ולימון הם שילוש קלאסי מנצח.

חומרים ל-4 מנות:

4 פילטים של סלמון (200 גרם כל אחד)

קמח לציפוי

2 ביצים טרופות

20 גבעולי אספרגוס

25 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

לקראסט קוסקוס:

200 גרם קוסקוס

2 כפות גרגרי כוסברה

2 כפות גרגרי שומר

2 כפות גרגרי כמון

2 כפות פפריקה

2 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס

זסט מ-2 לימונים

לחמאת לימון:

20 גרם חמאה

זסט מלימון אחד

מיץ מ-1/2 לימון

1 שן שום פרוסה

4 עלי מרווה קצוצים

+ מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן. מפזרים על מגש גדול לייבוש.

+ מכינים את הציפוי: טוחנים את התבלינים לקראסט במעבד מזון ומערבבים עם הקוסקוס, שום, מלח, פלפל וקליפת לימון.

+ מכינים את הסלמון: מייבשים את הסלמון בעזרת נייר סופג. טובלים בקמח וביצה כמו שניצל ומגלגלים בתערובת הקוסקוס המתובל.

+ מחממים מחבת עם חמאה ושמן. מטגנים כ-3 דקות מכל צד.

+ מכינים את האספרגוס בחמאת לימון: חולטים אספרגוס כ-5 דקות במי מלח רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים.

+ ממיסים חמאה, מוסיפים את כל החומרים, מתבלים ויוצקים על האספרגוס. מגישים לצד הסלמון.