סלטים

סלט קוסקוס עם אספרגוס בגריל, שעועית ירוקה, וזיתים שחורים / שיר הלפרן

לא בורגול, לא קינואה, לא שום דגן מפונפן: קוסקוס רך (אינסטנט, מה חשבתם?), שמקבל באהבה תבלינים וירקות ירוקים.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 שקית קוסקוס אינסטנט

1/4 כוס שמן זית לקוסקוס

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס זיתים שחורים, ללא גרעינים

1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ, ללא גרעינים

זסט ומיץ מלימון אחד

10 אספרגוס חלוטים

1 כוס שעועית ירוקה חלוטה עם קצוות חתוכים

3 גבעולי בצל ירוק

שמן זית להברשה

מלח גס לפיזור

+ מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

+ מוסיפים זיתים, צ’ילי, זסט ומיץ לימון. עד שלב זה אפשר להכין מראש.

+ מניחים אספרגוס, שעועית ירוקה ובצל ירוק על גריל משומן בשמן זית. מושחים בשמן זית ומפזרים מלח גס. צולים על הגריל בערך 7 דקות, לקבלת סימני חריכה.

+ מערבבים את הירוקים עם סלט הקוסקוס, מתקנים תיבול ומגישים.