בשר ודגים

סלט עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס / שיר הלפרן

תבשיל עוף אסיאתי ריחני, שהוא קלף מנצח ופשוט להכנה. אפשר להגיש מיד ואפשר גם להשהות במקרר או להגיש בטמפ’ החדר.

חומרים ל-6-4 מנות:

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות

2 כפות שמן תירס

2 כפות ג’ינג’ר מגורר

2 שיני שום כתושות

1/2 צ’ילי ירוק קצוץ דק

1/3 כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים

4 כפות רוטב סויה יפני

1/2 פחית חלב קוקוס

1 כף מחית קארי ירוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים

זרעי שומשום שחור לקישוט (לא חובה)

+ מחממים ווק עם שמן.

+ מטגנים ג’ינג’ר, שום, צ’ילי וזרעי כוסברה עד שעולה ריח. מוסיפים עוף ורוטב סויה ומטגנים, עד שהעוף מלבין ומתחיל להזהיב קלות.

+ מוסיפים חלב קוקוס וקארי ומבשלים כ-10 דקות, עד לצמצום הרוטב.

+ טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה. לפני ההגשה מוסיפים את יתרת הכוסברה.