סלטים

סלט ירוק עם אפרסמור, אגוזי קשיו וגבינת רוקפור

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

2 חסות משי קטנות

צרור ארוגולה

חופן עלי תרד צעירים

3 אפרסמור

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

100 גרם גבינת רוקפור מפוררת

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כף שמן שומשום

3 כפות חומץ בן יין אדום

1 בצל ירוק קצוץ דק

מלח ופלפל שחור

ההכנה:

בקערה גדולה שמים את החסות, הארוגולה ועלי התרד.

בסכין חדה מרחיקים את חלקו העליון של האפרסמור וחותכים לרבעים. פורסים דק לרוחב ומוסיפים לקערה.

להכנת הרוטב, מערבלים יחד את השמנים והחומץ. מוסיפים את הבצל, מלח ופלפל ומערבלים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה ומגישים.