סלטים

סלט ירוק עונתי / ברק אהרוני, טאפאס בשוק

1 כוס גרגרי פול ירוק בלדי, מופרדים מהתרמיל
1 כוס אפונים טריים, מופרדים מהתרמיל
חופן שקדים ירוקים, פרוסים בעובי בינוני
½ בצל סגול, פרוס לטבעות דקות
צ'ילי אדום, מגולען וקצוץ דק
חופן צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
חופן עלי נענע, קצוצים דק
שמן זית
מיץ לימון, סחוט טרי
מלח ים, לפי הטעם

להגשה:
פרוסת לחם, חלה או ג'בטה קלויה
שמנת חמוצה
עירית, קצוצה דק

ההכנה:
מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכינים קערה עם מי קרח.
חולטים את האפונה במים הרותחים כ-30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר רכיבי הסלט ומערבבים היטב.
מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
להגשה, יוצקים כף שמנת חמוצה מעל פרוסת לחם קלוי ומפזרים עירית קצוצה.
מגישים מיד.