סלטים

סלט ירוק ואפרסמור בניחוח המזרח

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

1 חסה משי

1 צרור ארוגולה

1 מלפפון פרוס בקליפה

1 צרור אספרגוס

2 קישואים כהים

4 אפרסמור

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

1 כף סירופ מייפל

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין לבן

4 כפות שמן

ההכנה:

קורעים את עלי החסה והארוגולה לקערת הגשה, מוסיפים את פרוסות המלפפון.

מרחיקים לאספרגוס את החלק הקשה וחותכים באורך 4 ס"מ.

חוצים את הקישואים וחותכים אותם לאורך, בקליפה.

מרחיקים את חלקו העליון של האפרסמור, חוצים ופורסים ברוחב 1 ס"מ. חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.

במחבת טפלון מחממים את שמן השומשום ומקפיצים את האספרגוס והקישואים, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את אצבעות האפרסמור ומקפיצים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש, מצננים 2-1 דקות ומפזרים על הירקות.

מערבלים יחד את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומגישים.