תבשילים ועיקריות

סוכריות כרוב ממולאות בריקוטה ובזיליקום / שיר הלפרן

מנה איטלקית כפרית בטוויסט חגיגי. גם למי שחוששים מההתעסקות בממולאים (כמוני), צפויה הפתעה: ההכנה קלה להפליא.

אזהרה: המלית מאוד טעימה ונוטה להיעלם במהלך העבודה. אם רוצים, אפשר להגיש עם רוטב עגבניות עדין.

חומרים ל-6 מנות:

8 עלי כרוב למילוי (אפשר להשתמש גם בעלי מנגולד)

למלית:

300 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות גבינת פרמזן (או קשקבל) מגוררת

2 ביצים טרופות

צרור בזיליקום קצוץ דק

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

לרוטב עגבניות (לא חובה):

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

2 בצלי שאלוט

2 שיני שום

1 גבעול רוזמרין

1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות

1/2 כוס מים רותחים

מלח ופלפל שחור גרוס

+ ממלאים את עלי הכרוב: חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים כ-5 דקות או עד שמתרככים. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים ומייבשים בעדינות.

+ מערבבים ריקוטה, פרמזן, ביצים ובזיליקום בקערה. מתבלים.

+ חותכים כל עלה כרוב לשניים. מוציאים את החלק הקשה שבמרכז. מחלקים את התערובת בין עלי הכרוב. מגלגלים בזהירות וקושרים משני הצדדים בחוט מטבח.

+ מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצלי שאלוט, שום ורוזמרין בסיר רחב עם חמאה ושמן זית. מוסיפים עגבניות ומים רותחים ומתבלים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

+ מבשלים את סוכריות הכרוב בסיר הרוטב או מאדים בנפרד: מניחים את סוכריות הכרוב בתוך סיר הרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

+ לחילופין מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את סוכריות הכרוב בתבנית, משמנים קלות בשמן זית ואופים מכוסה כ-10 דקות.

« טיפ: אם יש חור בעלה, לא להיבהל ופשוט לאטום בעלה נוסף.