פסטות

ניוקי של ריקוטה, תרד ולימון / שיר הלפרן

“וואו, עשית ניוקי, איזו השקעה!” לא ממש… אלה ניוקי שמכינים ב-5 דקות כולל הבישול. הם יכולים להיות מנה ראשונה או עיקרית. בקשה קטנה: אל תעשו את הניוקי יפים ומסודרים מדי. בכל זאת, ראסטיק.

חומרים ל-8 מנות:

500 גרם גבינת ריקוטה

2 ביצים

1 כוס עלי תרד טריים וצעירים קצוצים דק

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

כ-1 כוס קמח מנופה

להגשה:

1/4 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת

2 כפות עלי תימין

1/2-1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת

+ מערבבים בעדינות ריקוטה, ביצים, תרד, קליפת לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מוסיפים קמח מנופה בהדרגה, רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.

+ מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.

+ מגלגלים את התערובת על משטח עבודה יבש (בעזרת מעט קמח) לצורת נקניק בעובי 3 ס”מ. חותכים ניוקי שמנמנים בעזרת סכין חד בתנועה מהירה – ישירות למים הרותחים. מבשלים כ-3 דקות, עד שהם צפים.

+ מגישים מיד עם זילוף של שמן זית או חמאה מומסת, פרמזן ותימין.

טיפ: זהירות עם הקמח!

אם תגזימו, התערובת תהיה סמיכה מדי. שימו קמח רק עד שאפשר לעבוד עם התערובת – לא מעבר לכך. אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון.