פסטות

ניוקי סולת, כרובית ופרושוטו עם גבינה כחולה / שיר הלפרן

אני חולה על ניוקי א-לה רומנה — ניוקי עשוי מסולת (ולא תפוחי אדמה) כמו שמכינים ברומא.

חומרים ל-6-4 מנות:

3/4 ליטר חלב

1 כרובית קצוצה גס

1 כוס סולת

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

20 גרם חמאה

1 חלמון

30 גרם פרושוטו קצוץ דק לסרטים

30 גרם גבינה כחולה מפוררת

+ מבשלים חלב, כרובית, סולת, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט בסיר. מערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהסולת מסמיכה והכרובית מתרככת מעט.

+ מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, חלמון ופרושוטו ומערבבים.

+ משטחים בתבנית משומנת ומקררים.

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.

+ קורצים עיגולים או ריבועים מהתערובת, ואופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה.

+ מפזרים גבינה כחולה ומגישים.