פסטות

מאפה פסטה עם כרובית, כרישה ומנגולד / שיר הלפרן

את הפסטה נבשל במים שבהם בישלנו את הכרובית, וכך גם נקל על העבודה וגם הפסטה תספח את הטעמים של הכרובית. הפרחים האפויים נותנים מראה חגיגי למאפה המנחם והפשוט, שמתאים לארוחת ערב של אמצע השבוע.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 חבילה פסטה (עדיף מקרוני, ריגטוני או צדפים — כל פסטה חלולה וקצרה שתספח את הנוזלים)

1 כרובית מפורקת לפרחים

2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים דק

2 שיני שום פרוסות

1 כף חמאה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 ביצים

4 עלי מנגולד קצוצים דק (אפשר גם תרד)

200 גרם גבינת קשקבל (אפשר גם מוצרלה או גבינה כחולה)

מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט טחון

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים כ-7 דקות. מוציאים את הכרובית ומייבשים קלות.

+ מבשלים את הפסטה באותו סיר, לפי הוראות היצרן. מסננים.

+ בזמן שהכרובית והפסטה מתבשלות, מטגנים כרישה ושום בחמאה עד להתרככות.

+ מערבבים שמנת וביצים בקערה. מוסיפים כרובית, פסטה, כרישה ושום, מנגולד טרי וגבינה. מתבלים.

+ משמנים תבנית אפייה עמוקה ומפזרים את התערובת. אופים כ-30 דקות עד שמשחים.