אפיה

מאפה אפרסמור חם

החומרים הדרושים ל-8-6 סועדים:

1 קילו אפרסמור

2 כפות מיץ לימון

לבצק:

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון

1 כפית תמצית וניל

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

ההכנה:

בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. חוצים את הפירות, פורסים בעובי ס"מ ואז חותכים לאצבעות. מפזרים את אצבעות הפרי בתבנית חסינת אש עמוקה ומזליפים עליהם מיץ לימון.

בקערת המיקסר מערבבים יחד את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, השמן והביצים. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את קליפת הלימון, האגוזים והווניל. יוצקים את התערובת על האפרסמור.

אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מגישים את העוגה בעודה חמה. מתאים להגיש עם כדור גלידה וניל או עם יוגורט סמיך. את הנותר אפשר לשמור מספר ימים. כדאי לחמם מעט במיקרוגל לפני שמגישים.