קינוחים

לחמניות שוקולד / אורי שפט מתוך הספר “אופים בבית”

20 לחמניות

החומרים להכנת הבצק (שוקלים את כל החומרים מראש)
600 גרם קמח חיטה לבן מנופה (4.5 כוסות)
280 גרם מי ברז קרים ( 1 ורבע כוס)
25       גרם שמרים טריים (2.5 כפות)
15 גרם מלח (1 כף)
90 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם חמאה בטמפ' החדר
20 גרם אבקת קקאו מנופה ( 1 כף)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לשבבים ( מומלץ 56% מוצקי קקאו לפחות)
חומרים לציפוי
ביצה טרופה
אופן הכנת הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק רך וחלק.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את שבבי השוקולד ואת אבקת הקקאו, מערבלים בעדינות עד שנבלעים בבצק ולא יותר. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט ביד ומגלגלים את הבצק לכדור.
התפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים.
מכסים ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.
מורחים את הכדורים בביצה הטרופה ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים 2 חריצים קטנים בכל כדור.
אפייה: מכניסים את התבניות לתנור ואפים כ-15 דקות עד שהלחמניות מוכנות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.