אפיה

לחמניות גאודה וקימל / אורי שפט “מתוך הספר “לחם בבית

15 לחמניות

החומרים להכנת הבצק: (שוקלים את כל החומרים מראש)

600 גרם קמח חיטה ללחם, מנופה  (4.5 כוסות)
220 גרם מים (1 כוס)
30 גרם שמרים טריים (3 כפות)
1 ביצה
20 גרם דבש (1 כף)
35 גרם חמאה רכה
15 גרם מלח (1 כף)
150 גרם גבינת גאודה חתוכה לקוביות  בגודל 1 ס"מ
20 גרם קימל (2 כפות)

לציפוי : ביצה טרופה.

אופן הכנת הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, ביצה, דבש, חמאה ומלח. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה, כ-4 דקות, לאיחוד החומרים.

מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 8 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את קוביות הגבינה ואת הקימל ולשים עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר. ייתכן שהגבינה לא תיבלע בקלות , לא נורא.

מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים ידנית ומגלגלים לכדור.
התפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 50 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ( בעזרת סכין) ל-15 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לקבלת לחמנייה אליפטית ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

מורחים בביצה טרופה. בעזרת סכין משוננת קטנה וחדה, חורצים 6 חריצים אלכסוניים בכל לחמנייה.

מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

כ-10-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.

אפייה: מכניסים את התבניות לתנור המחומם ואופים כ- 15 דקות לגוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.