קינוחים

לחם שוקולד / רינת צדוק “מאפיית לחמים”

החומרים להכנת הבצק (שוקלים את כל הרכיבים מראש):

800 גרם קמח חיטה לבן מנופה (6 כוסות)

60 גרם חמאה רכה (1/4 כוס)

2 יחידות ביצים

320 גרם חלב (1.5 כוסות)

80 גרם סוכר (6 כפות)

30 גרם שמרים טריים (3/4 קובייה)

12 גרם מלח (1 כף מחוקה)

50 גרם קקאו מנופה (3 כפות)

70 גרם שוקולד חלב קצוץ

70 גרם שוקולד מריר קצוץ

70 גרם שוקולד לבן

אופן הכנת הבצק:
יוצקים את החלב לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.
מוסיפים לפי הסדר: קמח, קקאו, ומלח, סוכר וחמאה.
בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, לאיחוד החומרים, כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק רך וחלק.
מנמיכים את המהירות, ומוסיפים את שבבי השוקולד ואת אבקת  הקקאו, מערבלים בעדינות עד שנבלעים בבצק, ולא יותר.
מוציאים את הבצק ומניחים אותו על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט ביד, מגלגלים את הבצק לכדור.
התפחה:
מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים במקום  קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ( בעזרת סכין) ל- 3 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור מניחים על משטח העבודה מכסים ומשהים ל-15 דקות.
במידה ואנו רוצים להכין את הלחם בתוך תבנית, אנו משמנים תבנית אפייה
משטחים כל כדור בעזרת כפות הידיים לפיתה, מקפלים את הצדדים מהדקים ומגלגלים לגליל מהודק.
מניחים בתבנית האפייה ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
במידה ורוצים לאפות ללא תבנית מניחים  2 כיכרות על מגש מרופד בנייר אפייה מכסים ומתפיחים כ-40 דקות
אפייה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים כ-20 -25 דקות.