קינוחים

לביבות אפרסמור עם גבינה צהובה ואגוזי מלך

החומרים ל-6 סועדים:

6 אפרסמור

100 אגוזי מלך קלויים קצוצים

2 ביצים

2 כפות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

שמן לטיגון

להגשה:

1 גביע יוגורט טבעי

1 גביע שמנת חמוצה לבישול

ההכנה:

מגררים את האפרסמור במגרדת גסה לתוך קערה. מוסיפים את האגוזים, הביצים, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומתבלים במלח ופלפל.

במחבת טפלון גדולה מחממים שמן בעומק 1 ס"מ. כשהשמן חם מטגנים משני הצדדים לביבות בגודל בינוני. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר. מגישים מיד עם תערובת של יוגורט ושמנת חמוצה.