בשר ודגים

לאפה הודית של עוף עם סלסה של פול / שיר הלפרן

מנה כיפית, בעיקר כשמזמינים חברים — עמוסת טעמים מתובלים בסגנון הודי. במקור מכינים את הסלסה עם אפונה כמובן, אבל דווקא הפול נותן כאן עידון ותחכום למנה.

חומרים ל-6-4 מנות:

6 טורטיות

ירוקים: ארוגולה/כוסברה/נענע

בצל סגול פרוס דק

לסלסה של פול:

1 כוס פול חלוט

צרור כוסברה

2 שיני שום

1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ

1/2 כוס יוגורט טבעי

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

לעוף:

מעט שמן לטיגון

4 חזות עוף

2 כפות משחת תבלינים הודית (המשחות האדומות של Rajah מצוינות, תערובת הטנדורי אהובה עלי במיוחד. ראו טיפ לתיבולים ביתיים נוספים)

+ מעסים את העוף בתערובת התבלינים ומשרים ללילה לריכוך.

+ טוחנים את כל חומרי הסלסה במעבד מזון למרקם גס. אם משחתי מדי, מוסיפים יוגורט. אם נוזלי מדי, מוסיפים פול וכוסברה.

+ מטגנים את העוף במעט שמן . מקררים מעט וחותכים לפרוסות דקות.

+ מרכיבים את המנה: מחממים טורטיות, מורחים מהסלסה, מניחים עוף במרכז, עלי ארוגולה, נענע או כוסברה ובצל סגול. עוטפים ואוכלים.

גיוונים — מרינדות ביתיות לעוף:

• הודית: מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם כף פפריקה, כף גאראם מסאלה (או קארי) וכמה כפות מיץ לימון. משרים ללילה.

• ביתית: 6 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, 1 שן שום מעוכה, 1 צ'ילי טרי קצוץ, מלח ופלפל גרוס.

• לסלסה: אפשר לגוון בעשבי התיבול ולהוסיף נענע, בזיליקום, פטרוזיליה וטרגון.