מנות-ראשונות

כרובית אפויה או-נטורל / שיר הלפרן

האפייה הממושכת של הכרובית בשלמותה מוציאה ממנה טעם מרוכז, מתוק ומהמם, שלא כדאי לשבש עם תבלינים.

אחרי האפייה פורסים אותה לרוחב למראה מרהיב. תוספת מקורית, קלה וטעימה וגם מנה בפני עצמה לצמחונים.

חומרים ל-4 מנות:

1 כרובית גדולה

שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעסים כרובית בשמן זית עם מלח גם ופלפל שחור גרוס. אופים אותה בשלמותה, עם מעט מים בתחתית התבנית, כשעה וחצי עד להתרככות.

אם המים מתאדים — מוסיפים לפי הצורך.

פורסים לרוחב, מפזרים מעט מלח גס מעל ומגישים.