חדש ובלעדי בשוק הנמל: פטריות כמהין תוצרת הארץ

פטריות כמהין נחשבות לאחד מחומרי הגלם היוקרתיים והנחשבים בעולם. אלו פטריות בעלות טעם עדין, אדמתי וייחודי שגדלות בר ביערות ברחבי אירופה, ועד זמן לא רב, הדרך היחידה לטעום אותן במצבן הטרי והגולמי הייתה במסעדות בחו”ל.

אבל כל זה הולך להשתנות ובגדול, וביום שישי הקרוב תוכלו לקנות בשוק הנמל (ורק אצלנו!) כמהין אמיתי שגדל בארץ, כדי שתוכלו לבשל איתן בעצמכם בבית. זאת לאחר שנים שבהם היו סוד השמור לאנשי מקצוע מעולם הקולינריה בלבד.

כמהין ישראלי צילום שני ברריל

כמהין ישראלי צילום שני בריל

פטריית הכמהין הישראלי צומחת בין מטעי עצי הפרי של קיבוץ ברעם שבגליל, בחלקות הנטועות בגובה 750 מטר מעל פני הים.

לפי יוסי מאסטרו מקיבוץ ברעם, את ניסוי הכמהין הגדול בארץ התחילו לפני 20 שנה, אז החלו ‘להדביק’ את חלקות ההדרים בנבגים של פטריית כמהין שחורה קיצית מאיטליה.

שלא כמו פטריות יומיומיות יותר כמו שמפיניון, שניתן לגדל בחקלאות בקלות יחסית, פטריית הכמהין צומחת בעצמה וקשה לגדל אותה באופן מסודר. למעשה, רק אחרי 15 שנים של המתנה מורטת עצבים החלו למצוא פטריות בגודל מלא בחלקות הקיבוץ.

ההתלהבות סביב הכמהין הישראלי גדולה מאוד, עם שפים רבים שמראים עניין ודיבור בתעשייה על כך שהנה – יש מוצר מקומי ברמה עולמית שאפשר להתגאות בו.

יוסי מספר כי בחמש השנים האחרונות לומדים וחוקרים בקיבוץ את הפטרייה, ורק אנשים מהעולם הקולינרי המקצועי זכו לדגום ממנה, וממש לאחרונה החלו במכירתה לקהל הרחב.

זו פטריה בעלת עונה קצרה מאוד – היא זמינה מהחודשים מאי עד ספטמבר, ומשתמשים בכלב שאומן במיוחד על מנת לאתרן מתחת לאדמה.

לדבריו: “אני מקווה שנצליח לספק את תחושת הטעם ואנשים ייהנו מהן, המטרה היא להנגיש את הכמהין הישראלי מקיבוץ ברעם בגליל לקהל הרחב”.

מקושקשת עם כמהין ישראלי טרי צילום שני בריל

מקושקשת עם כמהין ישראלי טרי צילום שני בריל

מה עושים עם כמהין ?

הטעם של הכמהין הישראלי יותר עדין מזה של זו האירופאית, עם ניחוחות אדמתיים עדינים ומורכבים. אין מה להשוות אותה בכלל לטעם של שמן ומחית הכמהין (שמשווקים לציבור הרחב) שמכילים תמציות טעם סינטתיות.

מבחינת שימושים קולינריים, פטרית הכמהין נהדרת במגוון מנות חמימות בעלות טעם עדין משל עצמם: רטבי חמאה, פסטות, פיצות ואפילו חביתות יכולות לקבל שדרוג משמעותי עם תוספת קטנה ממנה. מי שרוצה להשקיע יכול להכין גם חמאת כמהין טבעית – ולהוסיף פטריות כמהין קצוצות לחמאה רכה (ואז אותה להניח על דגים צלויים או סטייקים).

מחיר הפטרייה 2 ש”ח לגרם, אבל מספיקים עשרות גרמים בודדים כדי לקבל את מלוא חווית הטעם והריח ממנה.

דוכן למכירת פטריות כמהין ישראלית יפעל ביום שישי הקרוב במסגרת שוק האיכרים בנמל תל אביב וימשיך לפעול בבלעדיות בשוק עד סוף עונת הפטריות. משווק: Oli’s garden

כמהין ישראלי צילום שני בריל