בשר ודגים

כדורי בשר עם ריקוטה בלימון וצלפים/ שיר הלפרן

Polpettine al Limone

לכדורים:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1/2 צרור בזיליקום קצוץ

1/2 כוס גבינת ריקוטה (100 גרם)

1 כף צלפים קצוצים

זסט (קליפה צהובה קצוצה) מ-3 לימונים

לציפוי:

1 כוס פולנטה או קמח תירס

להגשה: מיץ מ-3 לימונים

+ מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומצפים בפולנטה.

+ מחממים שמן זית לחום בינוני גבוה, ומטגנים את הכדורים בעדינות על חום בינוני נמוך במשך 25 דקות, תוך כדי טלטול המחבת עד להזהבה.

+ מוציאים את הכדורים מהמחבת, שופכים עליהם מיץ לימון ומגישים.

גיוון: מחליפים את הריקוטה בקשקבל או פקורינו.