בשר ודגים

כדורי בשר ברוטב עגבניות מרוקני Kefta Tagine / שיר הלפרן

לרוטב:

1 בצל לבן קטן קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות

1 מקל קינמון

עגבניות מרוסקות

1 קופסה (800 גרם) (400 גרם לטאג’ין)

לכדורים:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

1/2 כפית זרעי כמון + 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

1 ביצה

2 שיני שום כתושות

1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה במים, סחוטה ומפוררת

1/2 צרור כוסברה קצוצה

+ מערבבים יחד את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

+ מאדים ב-2 כפות שמן זית או חמאה בצל, שום וקינמון. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה עדינה.

+ יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע. הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

+ מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף כוסברה טריה לקישוט. אופציית הגשה: אם מכינים בטאג’ין, אפשר בסיום ההכנה לפתוח ביצה אחת על כדורי הבשר, ולהגיש. זוהי הצורה המסורתית, והיא טעימה ומרהיבה.