בשר ודגים

כדורי בשר ברוטב יוגורט, נענע ואוזו / שיר הלפרן

Keftedakia

לרוטב:

1/2 כוס אוזו

2 שיני שום פרוסות

2 גביעים (500 מ”ל) יוגורט טבעי

1 כרישה (החלק הלבן) קצוצה

לכדורים:

1/2 ק”ג בשר טלה טחון

1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה ב-2 כפות אוזו או משקה אחר בטעם אניס (עראק, פסטיס, פרנו)*

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

1/2 צרור נענע קצוצה

+ מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

+ מאדים כרישה עם שום ב-2 כפות שמן זית כ-10 דקות עד להתרככות. מוסיפים אוזו, מבעירים ומאדים את האלכוהול לחלוטין. מוסיפים יוגורט עד לרתיחה עדינה (אחרת היוגורט יתפרק).

+ צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומכניסים לרוטב המבעבע.

+ הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

+ מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף נענע טריה לקישוט.

* הערה: במתכון המקורי היווני מספיגים את הלחם באוזו, אך הטעם יוצא חזק למדי. אני העדפתי להשתמש באוזו רק ברוטב.