בשר ודגים

כדורי בשר ברוטב בצל ובירה / שיר הלפרן

Carbonnade

לרוטב:

5 גבעולי תימין

1 עלה דפנה

2 כפות סוכר חום

1 בקבוק בירה

2 בצלים לבנים פרוסים

לכדורים:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

1 ביצה

2 פרוסות לחם לבן (רק הלבן ללא הקרום) ספוגות במעט מים, סחוטות ומפוררות

2 שיני שום כתושות

עלים מ-4 גבעולי תימין

+ מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

+ מאדים בצל ב-2 כפות חמאה כ-15 דקות עד להתרככות. מוסיפים תימין ועלה דפנה.

+ מוסיפים 2 כפות סוכר חום ומקרמלים. מוסיפים בירה ומביאים לרתיחה עדינה.

+ צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע (אם הרוטב קצת מר, מוסיפים סוכר חום לאיזון). הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

+ מתקנים תיבול ומגישים