מנות-ראשונות

טרין של פולנטה במילוי גבינת עיזים, מנגולד וזיתים שחורים / שיר הלפרן

ההשראה למנה היא הטרין של צ’רלי טרוטר, השף המהולל, שמשבץ אותו בכמהין ובתוכו נחה יונה עטופה במנגולד. אז את המנגולד השארתי, את הכמהין החלפתי בזיתים שחורים ואת היונה – בגבינת עיזים. התוצאה מרהיבה לא פחות.

חומרים ל-8-6 מנות:

4 עלי מנגולד

2 גלילים גבינת עיזים (סנט מור או פרומעז)

2 כוסות פולנטה

1 ליטר מים

2 כוסות חלב

100 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

100 גרם זיתים שחורים מאיכות טובה קצוצים דק

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מכינים גלילות של עלי מנגולד: חולטים עלי מנגולד כ-5 דקות. מעבירים למי קרח. מייבשים.

+ עוטפים את גלילי הגבינה בעלי המנגולד.

+ מכינים את הפולנטה: מביאים לרתיחה פולנטה עם ליטר מים, חלב, חמאה, שמן זית ותבלינים בסיר רחב. מערבבים בכף עץ על אש בינונית כ-15 דקות עד להסמכה. מוסיפים זיתים.

+ מרכיבים את הטרין: מניחים שכבה של פולנטה בתבנית טרין או אינגליש קייק מאורכת עד קרוב למחצית גובהה. מניחים עליה במרכז גלילי גבינה עטופים ומכסים בפולנטה. מניחים להתייצב ולהתקרר.

+ מגישים: מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני, כדי להקל על החיתוך. פורסים ואוכלים או מחממים כמה דקות בתנור.

טיפ: סלט ירוק יהיה בן לוויה מוצלח למנה.