בשר ודגים

טרטר דגים עם סלט עשבים, אבוקדו ואפרסמור בוויניגרט שומשום

החומרים הדרושים ל-4 סועדים:

200 גרם פילה טונה

200 גרם פילה בס או אינטיאס

1 אבוקדו בשל אך לא רך מדי

4 אפרסמור

1 צרור קטן ארוגולה

1 צרור קטן עלי רשאד

2 לבבות חסה קטנים קצוצים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

1 כף מיץ לימון ממותק

1 כף שמן שומשום

מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

ההכנה:

מצננים את פילה הדגים מספר דקות במקפיא וחותכים לקוביות קטנות. את הקוביות שמים בקעריות נפרדות.

קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות, שמים בקערית נפרדת.

בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. חוצים את הפירות, פורסים בעובי ס"מ ואז חותכים לקוביות. שמים בקערית נפרדת.

מערבלים יחד את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעט לכל קערית.

מערבבים את העשבים ויוצקים עליהם את הרוטב הנותר, מערבבים בעדינות.

בגביעי זכוכית מסדרים שכבות של טונה, אבוקדו, בס ואפרסמור. מפזרים מעל את העשבים ומגישים. אפשר לרפד צלחת הגשה בסלט, לערבב את הפירות עם הדגים ולפזר על העלים.