אפיה

טארט מסקרפונה עם פלפלים קלויים / שיר הלפרן

קלתית פריכה, מלית מסקרפונה מתובלת עם פלפלים קלויים מעל, שלא עוברת אפייה.

אם משתמשים בפלפלים קלויים בתחמיץ, מדובר במינימום עבודה ומכסימום רושם. כיף.

חומרים לתבנית טארט בקוטר 22 ס”מ או ל-6 תבניות אישיות:

לבצק:

280 גרם (2 כוסות) קמח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

2 חלמונים

2 כפות מים

למלית:

3 גביעים (750 גרם) גבינת מסקרפונה

2 כפות עלי טרגון קצוצים

4 כפיות ממרח חזרת לבנה

3 כפיות חרדל גרגרים

מלח ופלפל שחור גרוס

לפלפלים קלויים:

6 פלפלים אדומים שמן זית

2 שיני שום שלמות

6 גבעולי תימין

להגשה:

עלי רוקט

+ מכינים פלפלים קלויים: מחממים גריל. קולים את הפלפלים עד שהקליפה משחירה וניתקת. מצננים בתוך שקית או כלי סגור (כדי ליהנות מהאדים, שיקלו על הקילוף) ומקלפים.

+ מכסים את הפלפלים בשמן זית, מוסיפים שום ותימין ושומרים להגשה.

+ מכינים את המלית: מערבבים את המסקרפונה עם שאר החומרים ושומרים במקרר.

+ מכינים את הבצק: מעבדים קמח, חמאה ומלח למרקם פירורי. מוסיפים חלמונים ומים ומעבדים רק עד להתגבשות כדור. עוטפים בניילון ושומרים במקרר חצי שעה.

+ מחממים תנור ל-190 מעלות.

+ מרכיבים את הטארט: מרדדים את הבצק לתבנית. מחוררים במזלג ואופים כ-20 דקות עד להשחמה. מצננים.

+ ממלאים את הקלתית בתערובת המסקרפונה (בעזרת מרית הכי נוח, אבל לא חייבים להדק).

+ מגישים את הטארט עם פלפלים קלויים מעל ועלי רוקט.

« טיפ: אפשר לקצר תהליכים ולקנות פלפלים קלויים בתחמיץ ופשוט לסנן, לשטוף ולהוסיף שמן זית, שום ותימין. יוצא מעולה.