תבשילים ועיקריות

חמין מקרוני / שרי אנסקי

רכיבים

500 גרם מקרוני או בוקטיני

4-6 כרעיים של עוף טרי, רצוי להפריד אותם לשוקים וירכיים, או עוף שלם חצוי ופתוח

5-6 תפוחי אדמה בינוניים

½ כוס שמן חמניות

נייר פרגמנט או נייר אפייה או נייר כסף

4-6 ביצים

ההכנה:

1. שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומגבים היטב במגבת נייר. זורים מעט מלח ומורחים מכל הצדדים.

2. מחממים סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. יוצקים לתוכו מעט שמן ואוטמים את חלקי העוף משני הצדדים. אחרי שכל הנתחים הזהיבו, מוציאים לקערה בצד (עוף שלם מטגנים כשהוא משוטח על הצד של העור ומשאירים אותו בתחתית הסיר).

3. מבשלים את האטריות בסיר נפרד, בהרבה מים עם1 כף מלח, עד שהן מתרככות. מסננים מהמים ומערבבים עם השמן, מינימום ½ כוס שמן ובשום אופן לא פחות. טועמים ואפשר להוסיף טיפת מלח אם צריך.

4. מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים. מרפדים בהם את התחתית המשומנת של הסיר שבו טיגנו את העוף. על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, מניחים עליהם את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות. משטחים יפה בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים (כשמכינים עם עוף שלם בתחתית הסיר, את תפוחי האדמה מניחים למעלה).

5. גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר במעט שמן ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות). שוטפים את הביצים ומניחים אותן על הנייר. סוגרים את הסיר גם במכסה, ורצוי גם לכסות את כל הסיר הסגור ביריעת נייר כסף.

6. מכניסים לתנור בחום של 90-100 מעלות למשך 6-10 שעות.

אני מאלה שיוסיפו פלפל שחור וכף תרכיז עגבניות מעורבבת באטריות בשביל הצבע, ולנועזים יותר מומלץ להוסיף מעל לחמין שכבה של פלחי חבושים, אבל אז צריך לחזק את המליחות של החמין.

עצה אחרונה: מניחים גלילי ג'חנון לארוחת בוקר בשקית קוקי, וכל העסק מתבשל מצוין גם בפלטה לשבת.

צילום: אלכס ליבק