בשר ודגים

חזה עוף בקראסט של כוסברה וצ'ילי עם איולי שום ודבש ואיולי צ'יפוטלה / נדב חג'ג', דלישס
לרוטב בסיס:
600 מ"ל מים
800 גרם סוכר
140 מ"ל סויה
80 מ"ל סויה שחורה
80 מ"ל הוי סין
80 מ"ל רוטב צדפות
2 שיני שום, כתושות
שמן שומשום, לפי הטעם

בסיר בינוני, מערבבים את כל הרכיבים פרט לשמן שומשום. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר. מתבלים בשמן שומשום, לפי הטעם, ומערבבים היטב.
את הרוטב מעבירים לצנצנת נקייה ואפשר לשמור בקירור כחודש ימים.

לאיולי שום ודבש:
300 גרם מיונז איכותי
רוטב בסיס (מתכון לעיל), לפי הטעם.

  1. בקערה בינונית, יוצקים את המיונז ומוסיפים מרוטב הבסיס, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד השימוש.

לאיולי צ'יפוטלה
100 גרם מיונז איכותי
1 כף חרדל דיז'ון חריף
1 כפית פלפל צ'יפוטלה (פלפל חלפניו מעושן, להשיג בחנויות מתמחות)
2 שיני שום, כתושות

  1. בקערה בינונית מערבבים את כל הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד השימוש.

לחזה עוף:
2 יח' חזה עוף

לקראסט תבלינים:
250 גרם סוכר חום
1 כפית זירעוני כוסברה, כתושים
¼ כפית פלפל צ'ילי יבש, טחון
מלח ים גרוס, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
עלים מופרדים  מ-1 גבעול רוזמרין

1. מערבבים את כל התבלינים לתערובת אחידה ומושחים את חזה העוף בתערובת התבלינים.

2. מחממים מחבת ברזל כבדה.

3. כשהמחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את חזה העוף כ-3 דקות מכל צד.

4. להגשה, פורסים את חזה העוף ומגישים לצד איולי שום ודבש, איולי צ'יפוטלה וסלט ירוק. להכנת כריך, מורחים מעל פרוסת של לחם משובח שני סוגי איולי ומעל פרוסה נוספת מניחים עלה של חסה פריכה ופרוסות של עגבנייה, בצל סגול וחמוצים. מניחים את פרוסות העוף מעל ומגישים מיד.