מנות-ראשונות

חבילות שורש במיונז קארי / שיר הלפרן

כל סועד מקבל מעין מתנת נייר כסף קטנה, שהיא וריאציה על תפוח האדמה של ל”ג בעומר. והאמת היא, שאפשר לגוון עם כל ירק שרק עולה על הדעת.

חומרים ל-6-4 מנות:

לחבילות:

3 בטטות מבושלות חלקית וחתוכות לרבעים

6 ארטישוקים ירושלמיים מבושלים חלקית, חתוכים לחצאים, לאורך

10 שיני שום שלמות עם הקליפה

זרעוני שומר, כמון ומלח גס

מעט שמן זית

למיונז קארי:

1 כוס מיונז מוכן איכותי (עדיף הלמנז)

1 כפית קארי

+ מכינים את החבילות: מכינים ריבועים של רדיד אלומיניום, שמים במרכז 2 חתיכות ארטישוק ירושלמי, 2 חתיכות בטטה ו-2 שיני שום. מזלפים שמן זית, זורים תבלינים וסוגרים את החבילה בהידוק (עד כאן מכינים מראש).

+ מכינים את מיונז הקארי ומגישים: מערבבים מיונז עם קארי.

+ מניחים את החבילות על גריל מחומם מראש (דוקרים כמה חתכים ברדיד האלומיניום) ל-20 דקות בערך.

+ פותחים ומגישים עם מיונז קארי