מנות-ראשונות

ברוסקטה של פול עם קריספי בייקון, פרמזן וגרידת לימון / שיר הלפרן

מנה ראשונה סופר פשוטה, אך אחרת, טעימה ומרשימה.

מדובר במנה איטלקית קלאסית ומסורתית שפחות הצליחה להתבלט בקרב הברוסקטות עמוסות העגבניות.

חומרים ל -4 מנות:

4 פרוסות בייקון (בלי יותר מדי שומן)

1 כוס פול חלוט

5 כפות שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס

1/2 שן שום מעוכה (לא חובה)

4 פרוסות לחם לבן קלוי

קליפת מגוררת מ-1/2 לימון

גילופי גבינת פרמזן

+ מחממים תנור ל-230 מעלות.

+ מסדרים את הבייקון על נייר אפייה ואופים כ-5 דקות עד להשחמה.

+ מערבבים פול עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומועכים מעט במזלג. אפשר להוסיף שום.

+ מסדרים את תערובת הפול על הברוסקטה. מקפידים שהשמן יכסה את הלחם וייספג בכולו. מוסיפים מעל בייקון קריספי, פרמזן וקליפת לימון.

גיוונים:

- ממירים את הפרמזן בשכבה של ריקוטה או גבינת עיזים ועליה עורמים את הפול.

- ברוסקטה בסגנון "ריבר קפה": מבשלים את הפול במעט חלב כ-15 דקות.

- ממירים את הבייקון בפרושוטו או באווז מעושן.