מנות-ראשונות

בליני של כרובית וחזרת עם מסקרפונה וקוויאר / שיר הלפרן

כמה חגיגי, כמה מרשים — ככה פשוט להכנה. הכרובית המבושלת והטחונה היא שנותנת את ה”גוף” לבליני הקטנים, כך שאין צורך בשמרים או בהקצפת חלבונים. החזרת נותנת את העוקץ ללביבות הטעימות האלה.

חומרים ל-24 בליני קטנים:

1 כרובית מפורקת לפרחים

1 כפית זרעי כוסברה

2 ביצים

2 כפות קמח

1 כף גדושה ממרח חזרת לבנה

100 גרם גבינת מסקרפונה

צנצנת קטנה (50 גרם) קוויאר (או ביצי סלמון אדומות)

+ מבשלים כרובים עם זרעי כוסברה, כ-10 דקות במים רותחים. מסננים.

+ מעבדים את הכרובית במעבד מזון למרקם פירורי.

+ טורפים ביצים לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה כרובית, קמח וחזרת.

+ יוצרים מהתערובת לביבות קטנות, ומטגנים כ-2 דקות מכל צד במחבת טפלון משומנת (אפשר להשתמש במחבת פנקייקס).

+ מניחים על כל בליני כ-1/2 כפית מסקרפונה ו-1/2 כפית קוויאר.