קינוחים

בחושה לימון / אורי שפט

המצרכים לעוגה:

170 גרם חמאה (1 חבילה ו3/4 )
280 גרם סוכר ( כוס +3 כפות )
4 יחידות ביצים (L   מופרד לחלמון+ חלבון )
12 גרם גרידת לימון ( גרידה מ-3 לימונים )
60 גרם מיץ לימון ( מיץ מ-3 לימונים )
170 גרם ריויון ( 3/4 כוס )
קורט וניל
250 גרם קמח ( 2 כוסות פחות 2 כפות )
1/2 כפית א.אפייה
1/4 כפית סודה  לשתייה
קורט מלח

גלזורה:

50 גרם אבקת סוכר

מיץ לימון

הכנת העוגה:

שמים בקערת המיקסר: חמאה, וסוכר מערבבים עם וו גיטרה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והוניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.

מערבבים בקערה: ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.

מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.

מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.

יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק

מחממים תנור ל-180 מעלות

מכניסים את העוגות לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.

אופים כ- 30-35 דקות.

שמים בקערה מיץ מלימון אחד, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך ערבוב.

הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב ( כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה )

לוקחים שק זילוף  ללא צנטר וממלאים אותו בגלזורה.

מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים – שטי וערב.

לתת לעוגה לעמוד קצת בצד כדי שהזיגוג יתייבש.

ניתן גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.

לא לוותר על הזיגוג, הוא מוסיף המון לעוגה.

צילום דניאל לילה