מנות-ראשונות

ארטישוקים קטנים בוויניגרט / שיר הלפרן

בייבי ארטישוקים — אין מתאים מהם לאכילה של מנות קטנות בידיים. אוכלים אותם בשלמותם. אפשר לבשל במים, לטגן או לצלות בתנור.

חומרים ל-6-4 סועדים:

12 בייבי ארטישוקים

לוויניגרט:

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס לימון

עלים מ-2 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מערבבים את חומרי הוויניגרט.

+ מרתיחים ארטישוקים במים עם לימון כ-7 דקות, עד שהם מתרככים.

+ מוציאים, חוצים, שופכים מעל את הרוטב ואוכלים מיד.