מנות-ראשונות

אפרסמור במילוי קינואה

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

6 אפרסמור

2 כפות מיץ לימון

למילוי:

1 כוס קינואה

2 כפות שמן

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1/4 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

1 שן שום כתושה

1/2 לימון קצוץ דק בקליפה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

2 כפות שמן זית

2 כפות עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים

מלח גס

ההכנה:

שוטפים היטב את הקינואה במסננת דקה. מעבירים לסיר, מכסים במים, בערך כוס וחצי, מוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20-15 דקות. מסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים.

בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. בעזרת כף מרוקנים את הפירות מבלי לפגוע בחלק החיצוני. מזליפים על הפירות מיץ לימון.

קוצצים דק את תוכן הפרי ומוסיפים מעט מיץ לימון.

ממלאים את הפירות ומניחים כל אחד על צלחת אישית. מגישים עם סלט ירוק. מקשטים בפירות הקצוצים ומגישים.