על השוק

שוק הנמל הוא עבורנו חלום שהתגשם: מקום הנושק לשפת המים עם נוף משגע ושקיעה לים, 'לונה פארק' גסטרונומי בבניין אקולוגי (שהוא גם הבניין המסחרי הראשון מסוגו בארץ) המשלים את חווית הקניה בשוק האיכרים ופתוח 6 ימים בשבוע ,משני ועד שבת.

חשבנו, פיתחנו, תכננו, בדקנו, דחפנו ובעיקר האמנו, ובנובמבר 2010 'שוק הנמל', שוק האוכל המקורה הראשון בישראל, נפתח לקהל הרחב בשטח של למעלה מ-1,000 מ"ר.

השוק שוכן במבנה בן שתי קומות בהאנגר 12 ודומה במתכונתו לשווקים המובילים בעולם כמו ה"בוקריה" בברצלונה וה"בורו" בלונדון. עצם פתיחתו היוותה עליית מדרגה בתרבות הבילוי הקולינרית בישראל ועל עיצובו הופקד אחד מיזמי המתחם, האדריכל רועי חמד.

כמרכז קולינרי ראשון מסוגו בארץ, שוק הנמל פונה לאוהבי אוכל בכל ימות השבוע, עם תוצרת חלופית למזון תעשייתי ומקורר. חנויות המזון הטובות בארץ קובצו תחת קורת גג אחת ומציעות מדי יום בשר משובח, דגים ופירות ים טריים, גבינות טובות, שמן זית ארומאטי, מבחר זיתים וממרחים, פסטות טריות, נקניקים ונקניקיות בעבודת יד, תבלינים, קטניות, בירות בוטיק, דגים כבושים, ירקות ופירות באיכות ללא תחרות, לחמים ומאפים שנאפים במקום וחומרי גלם משובחים נוספים. מדי בוקר מגיעה לשוק הנמל תוצרת מקומית מובחרת הנמכרת בחנות האורגנית  ובדוכני הירקות השונים (גם הם מופעלים ע”י החקלאים עצמם) ללא פערי תיווך ותוך שמירה על איכות, טריות, מקומיות וזניות.

5

לצד הדוכנים והחנויות ניתן גם ליהנות מאוכל משובח ועונתי במגוון המסעדות ודוכני האכילה:

רוקח שוק, בניצוחו של השף איל לביא, מציעה חוויה קלילה, חמה ותוססת המושפעת הן מהמטבח האיטלקי והן מזה המקומי. לצד הישיבה בבר ובטרסה, במקום  גם חלון מהיר לשירותם של העוברים ושבים בנמל המציע מזון מהיר איכותי, בהשראת דוכני אוכל הרחוב בשווקים האירופאיים.

 

ה- Kitchen Market ממוקמת בקומה העליונה של שוק הנמל ונהנית מכל העולמות עם נוף מרהיב לכיוון הים ופנורמה הצופה לחלל השוק מנגד. השף יוסי שטרית הופקד על המטבח והתפריט מתאפיין במנות יפהפיות החוגגות את מיטב חומרי הגלם בעונה ומגוון מרהיב של קינוחים מוקפדים מתוצרת הקונדיטוריה. במרכז הסדנאות Kitchen Studio מתקיימים מדי חודש מפגשים קולינריים בהנחיית שפים ואנשי אוכל מובילים.

בפיורי פסטה- ברשף אורן גולדווסר מציע תפריט המשתנה על בסיס יומי של מנות פסטה עונתיות בהשראת המטבח האיטלקי וחומרי הגלם שבשוק (אפשר לאכול במקום או לקנות במשקל ולקחת הביתה). בדוכן הצמוד אלונה מתיקות אמיתית מציע גולדווסר שוקולד, ממתקים וקינוחים בעבודת יד, לגדולים וגם קטנים.

כבר 30 שנה שדלישס , מעדניית הבשרים מקהילת ונציה בצפון ת”א, מציעה בשר באיכות ללא פשרות ובשוק הנמל המעדנייה בגרסת  deli אמריקאי ומציעה כריכי קורנביף והוט פסטרמי בתוצרת עצמית, כריכי סינטה ואנטריקוט משובחים, המבורגרים ביתיים וספיישלים מתחלפים. לאכול במקום או לקחת וליהנות מול הים.

את שרי אנסקי, עיתונאית אוכל, מחברת ספרי בישול ואושיה קולינרית גדולה בישראל אין צורך להציג. שרי הרינג הוא דוכן המציע כריכי דגים כבושים, מומלץ עם שוט וודקה. את הדגים שמגיעים מהולנד שרי כובשת ומפלטת בעצמה ומסדרת בבגט טרי מרוח שכבה נדיבה של חמאה הולנדית ופרוסות בצל פריך לכריך הכי טוב בעולם.

בימי שישי מתקיים שוק איכרים (חבר ברשת שווקי האיכרים הבין לאומית של ארגון Slow Food) ברחבות הכניסה לשוק ומשלים את החגיגה הקולינרית תחת כיפת השמיים.


  •  
  • כל הזכויות שמורות © 2011 שוק הנמל תל אביב. 972-77-5493094+
    Share |
  • האנגר 12 נמל תל אביב, שעות הפתיחה: ימים ב'-ה' 09:00-20:00 יום ו': 07:00-17:00 שבת 08:00-19:00.
  •  
  • עיצוב NYLON | תכנות ?!lama-lo | תוכן אתר Gastronomi